EX LIBRIS+

Az „Ex libris” eredetileg a könyvek elején megjelenő rajz, melyet a könyv tulajdonosának feltüntetésére használtak. Latinból származik, jelentése: "a könyvekből (vagy könyvtárból)". 

Rendben, rendben, ezt tudjuk, de mi a +? 
Nagyon szeretem a könyveket. A papírt. A nyomtatott szövegeket. Sajnálom, hogy a régi könyvek porosodnak a polcokon. Ugyanakkor hálás vagyok az internetnek és más digitális termékeknek, mivel ezek nagyon sok lehetőséget és szabadságot kínálnak. 

 A régi könyvek szépségének és a digitális technika lehetőségeinek ötvözésének módját keresem. Rábukkantam a Révai Nagy Lexikon I. kötetének 1911-ben nyomtatott példányára. Az oldalak széthullottak, és kíváncsiságból kinyomtattam egy barátnőmnek készített születésnapi üdvözletet az egyik lapra. A születésnapi köszöntő egy E betű volt (a barátnőm neve Edit), amely néhány szóból állt, mint szófelhő. Az eredmény olyan lett, mint egy régi „Ex libris”, de friss, újszerű. Innen a név: „Ex libris +”. 

 Tovább kisérleteztem, hogyan néznek ki különböző képek és betűk ezeken a régi nyomtatott papírokon. Izgalmasnak ítéltem az eredményeket és úgy döntöttem, hogy megosztom veletek ezeket és lehetőséget kínálok saját „Ex libris +" létrehozására, amelyet szívesen készítek neked vagy barátaidnak. Egy kis ajándékot (természetből gyűjtött, Badacsonyörsről) is küldök minden rendeléshez. 

Praktikus információk

A nyomtatott oldalak 160x240 mm-esek, a Révai Lexikon I. Kötetének 1911-ben nyomott oldalait használom, így minden oldal egyedi. Szépen elférnek egy A4-es (210x297 mm) keretben, paszpartuval. 

A nyomatot minden esetben paszpartuval együtt kínálom (ennek színe a készlet miatt változhat), a keret A4-es méretű, fehér színű.

A nyomatot egy fehér kartonpapírhoz illetve a paszpartuhoz rögzítem (a rögzítés könnyen és sérülésmentesen eltávolítható, ha szükséges), és celofánborító védi. Vastag karton borítékban postázom. 

 A fotók illusztrációk, amelyek bemutatják, hogy a különböző színű nyomatok, keretek és passzpartuk használata megváltoztatja ennek az egyedi ajándéknak a megjelenését és érzetét, és még különlegesebbé tehető. 

Szófelhők

Ár:  6000 Ft (nyomat + paszpartu) • 8000 Ft (nyomat + paszpartu + keret) 

 Postaköltség belföldön: elsőbbségi, ajánlott: 1500 Ft (per db)

A rendelés menete

1. FORMA

Kérem, írja meg azt a betűt (betűket) vagy formát, amelyben a szófelhőjét szeretné elkészítetni.

2. szavak
Küldje el nekem azokat a neveket és szavakat, amelyeket szeretne látni a szófelhőben. 4 vagy 5 szó elég, különben a betűk kicsik és nehezen olvashatók lesznek.
3. színek
Válassza ki a kívánt színt. Kattintson a képre a nagyobb méret megtekintéséhez.
4. betűtípus
Válassza ki a kívánt betűtípust: Caslon Pro (balra) vagy Helvetica (jobbra). 
5. írjon e-mailt
Kérjük, küldje el nekem ezeket az információkat a számlázási és szállítási címével együtt. E-mail címem: badacsonygrafika@yahoo.com
6. megerősítés
Megerősítem a rendelést és elküldöm banki adataimat. Miután megérkezett az átutalás, elkezdek dolgozni a megrendelésen (1-2 munkanap), és a szállítás előtt elküldöm a tervet. Legfeljebb 2 változtatást küldhet nekem, de utána további díjak merülnek fel. Szeretném, ha elégedett lenne a dizájnnal, de a változtatások időigényesek lehetnek. Köszönöm, hogy ezt figyelembe vette megrendeléskor.